Metų klaipėdietės 2013 titulas - Daliai Kanclerytei

Dalia_KancleryteMetų klaipėdietės titulas - režisierei D.Kanclerytei

Šiemet garbaus Metų klaipėdietės titulo verčiausia buvo režisierė, dokumentinių filmų autorė Dalia Kanclerytė. Klaipėdiečiai šių metų laureatę pagerbė ne tik už jos kūrybą, bet ir savanorišką veiklą.

„Pakūta mano meilė“, „Misionierius“, „Malonė“, „Rožių lietus“, „Vaiko širdis“ – tai tik dalis per aštuonerius metus režisierės subrandintų filmų. Šiandien Dalios filmografijoje puikuojasi net dešimt dokumentinių juostų, kurias įvertino ir Lietuvos, ir užsienio publika. Kūrybinių idėjų nestokojanti menininkė yra parengusi ir radijo poezijos laidų ciklą, kartu su muzikantais įvairių miestų publiką kvietė į poetinių kompozicijų vakarus. Jau trejus metus D. Kanclerytė režisuoja „Vilties bėgimo“ renginius, kurie į miesto gatves sukviečia gausybę svetimo skausmui ir kančiai neabejingų žmonių.

Finaliniame etape varžėsi septynios pretendentės: Klaipėdos verslininkų senamiesčio sąjungos pirmininkė Loreta Beržinskienė, dokumentinių filmų kūrėja Dalia Kanclerytė, įstaigos „Trečiasis amžius“ direktorė Irena Linkauskienė, Respublikinės Klaipėdos ligoninės Neurologijos skyriaus vedėja Sigutė Mažonytė, Klaipėdos vaikų ligoninės Konsultacinės poliklinikos gydytoja oftalmologė Regina Ševelkaitienė, vaikų tautinių šokių ansamblio „Vijurkas“ meno vadovė Violeta Šleinienė ir sportinių šokių ansamblio „Žuvėdra“ kostiumų dizainerė Aina Zinčiukaitė.

Spausdinti El. paštas