Otto Zoeke automobilių parduotuvė ir kavinė "Banga" (H.Manto g.22)

XIX a. viduryje šiame name, adresu - buv. Liepojos g. 37b (dab. H.Manto g.22) gyveno ir verslą turėjo floristas. Spėjama, kad namo kieme jis galėjo auginti ir sodinukus, kuriais prekiavo. XIX a. antrojoje pusėje namas perstatytas. XX a. šio namo pirmajame aukšte buvo komercinės patalpos, antrajame - gyvenamosios. Pagrindinis judėjimas būdavo nematomas - į kiemą įvažiuojama iš Ligoninės gatvės pusės. Kieme - sandėliukai, remonto dirbtuvės. Kurį laiką čia buvo kuriami ir gaminami vitražai.
Zoeke_parduotuve_mapBuv. Liepojos g. 37bZoeke_Liepojos_gatve_zuve_rusu_kariai_1915Žuvę rusų kariai, po 1915 m. kovo 21 d. antpuolio; šalia Liepojos g.37b namo.

Po 1923 m. name buvo įsikūręs verslininkas Otto Zoeke, prekiavęs automobiliais ir automobilių dalimis.

Zoeke_Otto_Liepojos37b_automobiliu_parduotuveO.Zoeke automobilių parduotuvėZoeke-zenklasOtto Zoeke prekės ženklasZoeke_parduotuve_1O.Zoeke automobilių parduotuvė
Zoeke_parduotuve_2Zoeke_parduotuve_3Zoeke_parduotuve_4Zoeke_parduotuve_5

1936 m. statinį įsigijo Pieno centras ir pirmajame aukšte įkūrė užkandinę. Tad pokarinė "Bangos" kavinė šioje vietoje nebuvo atsitiktinumas, o savotiška prieškariu suformuoto viešojo maitinimo verslo tęsinys. Čia buvo įsikūrusi kavinė "Banga". Šis namas, tiksliau - nedidelė jo dalis, tebestovi...

Daugelis senųjų klaipėdiečių tebepamena kepamų bandelių kvapus, sklidusius iš "Bangos" kavinės kepyklos. Prie jos durų žmonių eilės driekdavosi dieną ir vėlų vakarą.

Šiuo metu šiame pastate veikia prekybos centras "Herkaus galerija".

Zoeke_parduotuve_Manto_22Prekybos centras H.Manto g.22Zoeke_parduotuve_Manto_22_2Prekybos centras "Herkaus galerija"

Spausdinti El. paštas