Klaipėdiečių kortelės laukia savo savininkų

Klaipediecio kortele galutineKlaipėdiečiai, iki kovo 15 dienos užsisakę fizines Klaipėdiečio korteles, kviečiami atvykti į Savivaldybės klientų aptarnavimo centrą Taikos pr. 52C ir atsiimti pagamintas korteles. Kortelių dar nėra atsiėmę ir dalis gruodžio-sausio mėnesiais jas užsisakiusių gyventojų, šios kortelės savo savininkų taip pat laukia Savivaldybės klientų aptarnavimo centre.

Klaipėdiečio kortelė skirta mūsų mieste gyvenamąją vietą deklaravusiems asmenims. Ji suteikia įvairių nuolaidų kultūros, sporto įstaigose, laisvalaikio praleidimo vietose. Kortelė yra ir fizinė (plastikinė), ir virtuali, daugeliu atvejų norint pasinaudoti nuolaidomis pakanka virtualios kortelės. Galimybe užsisakyti Klaipėdiečio kortelę iš viso jau pasinaudojo 6740 Klaipėdos miesto gyventojų, iš jų fizinę kortelę yra užsisakę 4320 klaipėdiečių, dalis naudojasi ir fizine, ir virtualia kortele.

Savivaldybė tarybos sprendimu suteikia nuolaidas pavaldžiose įstaigose – 25 procentų nuolaida su Klaipėdiečio kortele taikoma Klaipėdos koncertų salės, Kultūrų komunikacijų centro, Mažosios Lietuvos istorijos, Pilies, Kalvystės muziejų, Žvejų rūmų renginiams, o įsigyjant plaukimo abonementą „Gintaro“ sporto centre, galima apsilankyti baseine 11 kartų vietoje 8 kartų už 9 eurus. Taip pat suteikiama 50 eurų nuolaida viešojo transporto metiniam bilietui. Fizinę (plastikinę) Klaipėdiečio kortelę galima naudoti ir kaip viešojo transporto elektroninį bilietą. Kaip ir dabartinį elektroninį bilietą, Klaipėdiečio kortelę galima pildyti pinigais, pirkti mėnesinius, kartinius ir kitus viešojo transporto bilietus bei priglaudus prie skaitytuvo autobuse atsiskaityti už keliones. Nuolaidas siūlo ir verslo atstovai, iš viso šiuo metu Klaipėdiečio kortelės turėtojai gali pasinaudoti beveik 30-ies įvairių paslaugų teikėjų pasiūlymais.

Paprasčiausia kortelę (tiek virtualią, tiek fizinę) užsisakyti internetu, platformoje kortele.klaipeda.lt, čia taip pat galima matyti ir siūlomų nuolaidų sąrašą. Neturintys galimybės naudotis internetu, fizinę kortelę gali užsisakyti Savivaldybės klientų aptarnavimo centre Taikos pr. 52C.

Užsisakius virtualią Klaipėdiečio kortelę, interneto platformoje ji sukuriama iškart ir, jei naudotojui pakanka virtualios kortelės, nuolaidomis daugeliu atvejų galima pradėti naudotis nieko nelaukiant. Perkant bilietus į Koncertų salės, Kultūrų komunikacijų centro, Mažosios Lietuvos istorijos, Pilies, Kalvystės muziejų, Žvejų rūmų renginius per bilietai.lt sistemą, nuolaidos pradedamos taikyti kitą darbo dieną.

Išsamiau apie tai, kaip užsisakyti klaipėdiečio kortelę: https://www.youtube.com/watch?v=oi863RFI9ko

Apie kortelę trumpai:

  •     Klaipėdiečio kortelė išduodama nemokamai.
  •     Gyventojas norėdamas gauti nuolaidą turi parodyti virtualios kortelės QR kodą išmaniajame įrenginyje arba pateikti fizinę kortelę.
  •     Užsisakyti kortelę galima internetu kortele.klaipeda.lt arba atvykus į Klientų aptarnavimo centrą Taikos pr. 52C.
  •     Virtuali kortelė sukuriama iškart po užsakymo ir matoma platformoje kortele.klaipeda.lt.
  •     Fizinės kortelės pagaminimo terminas – 20 darbo dienų.
  •     Atsiimti fizines korteles galima Klientų aptarnavimo centre Taikos pr. 52C.
  •     Į išmaniuosius įrenginius galima parsisiųsti mobilią programėlę:
  •     Android operacinei sistemai skirtą programėlę galima parsisiųsti iš Google Play https://play.google.com/store/apps/details?id=com.klaipediecio.kortele
  •     iOS operacinei sistemai skirtą programėlę galima atsisiųsti iš App Store https://apps.apple.com/us/app/klaip%C4%97die%C4%8Dio-kortel%C4%97/id6444918737
  •     Visada laukiama ir naujų verslo pasiūlymų Klaipėdiečio kortelei. Pasiūlymus galima teikti čia: https://www.klaipeda.lt/lt/klaipediecio-korteles-pasiulymai/10201
  •     Visus klausimus, susijusius su Klaipėdiečio kortele, galima užduoti el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Spausdinti El. paštas