„Baltic Sail 2019“ burlaiviai aplankys Klaipėda „Jūros šventės 2019“ metu

GLORIABurlaivis "GLORIA"

Baltijos pakrantės miestai – Klaipėda, Karlskrona, Rostokas, Ryga, Gdanskas, Ščecinas, Nystedas ir Turku – jau dešimtmetį įgyvendina  projektą „Baltic Sail“ skatina tradicinių burlaivių bei senovinių laivų savininkus leistis į keliones po Baltijos jūrą, aplankant ir papuošiant burėmis šiuose miestuose vykstančias jūrines šventes.

„Jūros šventės“ metu į Klaipėdą atvyks buriniai laivai iš keturių valstybių. Didžiausias burlaivis, priklausantis šalies karinėms jūrų pajėgoms, laivas „Gloria“ atplauks iš Kolumbijos. Burlaivis lankysis Klaipėdoje pirmą kartą. Pirmą kartą Klaipėdoje viešės ir burlaivis iš Vokietijos „Santa Barbara Anna“.  Keturi burlaiviai – „Baltic Beauty“, „Bonawentura“, „Bryza H“ ir „Antica“ - atplauks iš Lenkijos. Iš Sankt Peterburgo (Rusija) laukiama atplaukiant mokomojo burlaivio, iš kaimyninio Kaliningrado – poros jachtų, įgyvendinančių socialinį projektą ir į savo įgulas integravusių žmones su judėjimo sutrikimais.

Visi besisvečiuojantys burlaiviai Jūros šventės dienomis atvers savo denius lankytojams, o kai kurie ir plukdys žmones trumpoms ekskursijoms į jūrą ar marias. Kolumbijos karinis laivas surengs oficialų priėmimą kviestiniams svečiams.

 

 

Spausdinti El. paštas