V-asis jubiliejinis 2019 m. Klaipėdos šviesų festivalis

Sviesu festivalis Dane2019 m. vasario 14-17 d. į Klaipėdos senamiestį sugrįš jau V-asis jubiliejinis Klaipėdos šviesų festivalis. Su šūkiu „Ryškiausias mieste!“ tamsą ir žiemišką nuobodulį sklaidantis festivalis yra pripažintas populiariausiu šaltojo sezono renginiu Vakarų Lietuvoje.

Festivalyje, kuris tradiciškai skiriamas Vasario 16-ajai ir šv. Valentino dienai, kasmet pristatomi unikalūs projektai bei šviesų instaliacijos. Dauguma projektų yra specialiai kuriami ar adaptuojami Klaipėdai, o netikėtos spalvos ir formos nušviečia uostamiesčio architektūrą ir istoriją.

Festivalį kasmet aplanko keliasdešimt tūkstančių klaipėdiečių ir miesto svečių. Šiemet festivalis kvies atrasti šviesų instaliacijas, skulptūras bei projekcijas. Pagrindinį festivalio projektą „Širdis“ pristatys italų kompanija „MarianoLight“, pernai pribloškusi festivalio žiūrovus „Šimtmečio vartų“ projektu. Nuostabi iliuzija, kur RGB šviesų ir specialios programinės įrangos dėka sukuriami įspūdingi šviesos efektai ir siūlomi akinantys animaciniai filmai apie garsių lietuvių dainų ir klasikos ritmą. Mes didžiuojamės galėdami pristatyti – širdį, meilę tai, ką darome, ir emocijas, kurios kyla Luminarie žiūrovams.

Spausdinti El. paštas